وام ساخت مسکن

وام ساخت مسکن

این وام  یکی از انواع وام‌هایی است که توسط بانک‌ها به متقاضیان واجد شرایط ارائه می‌شود. این وام برای کمک به متقاضیان در ساخت مسکن و کاهش هزینه‌های ساخت آن ارائه می‌شود. این وام با وام روی سند ملکی نیز تفاوت هایی دارد .

مبلغ وام ساخت مسکن در سال ۱۴۰۲

مقدار این وام  در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و به سقف ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است. البته سقف این وام در شهرهای مختلف متفاوت است. بر اساس بزرگی و جمعیت شهرها تعیین می‌شود که افراد چه مبلغی را می‌توانند به‌عنوان وام و تسهیلات ساخت مسکن دریافت کنند.

در لیست زیر مبالغ وام ساخت مسکن در شهرهای مختلف ذکر شده است:

شرایط لازم برای دریافت وام

وام ساخت مسکن توسط بانک‌های مختلفی ارائه می‌شود، به همین دلیل ممکن است شرایط دریافت آن در بانک‌های مختلف کمی متفاوت باشد. با وجود این، چند شرط کلی برای دریافت وام ساخت مسکن وجود دارد که در ادامه این شرایط را فهرست کرده‌ایم:

مدارک لازم برای دریافت وام

اگر قصد دریافت وام ساخت مسکن را دارید و از شرایطی که برای آن تعیین شده و در این مطلب هم به آن‌ها اشاره شد برخوردارید، لازم است مدارک مورد نیاز برای ثبت نام این وام را هم تهیه کنید و پس از آن، برای ثبت نام به شیوه حضوری یا غیر حضوری اقدام کنید.

البته نوع مدارک مورد نیاز برای ثبت نام وام مسکن هم ممکن است در بانک‌های مختلف متفاوت باشد، اما مدارکی که در اکثر بانک‌های ارائه‌دهنده این وام از شما دریافت می‌شود در فهرست زیر آمده است:

وام ساخت مسکن

تعداد ضامنین

وام ساخت مسکن بدون نیاز به ضامن ارائه می‌شود. متقاضیان این وام تنها با ارائه مدارک لازم و تایید شرایط آنها توسط بانک، می‌توانند وام را دریافت کنند.

البته در برخی موارد، بانک‌ها ممکن است برای افزایش ضریب اطمینان خود، از متقاضیان بخواهند که یک یا چند ضامن معرفی کنند. اما این امر به صورت اختیاری بوده و الزامی نیست.

در صورتی که متقاضی وام مسکن، ضامن معرفی کند، بانک معمولاً از ضامن‌ها درخواست می‌کند که مدارکی مانند شناسنامه، کارت ملی، گواهی اشتغال به کار و گواهی عدم سوء پیشینه را ارائه دهند.

با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور، دریافت وام مسکن بدون ضامن می‌تواند یک مزیت محسوب شود. چرا که متقاضیان می‌توانند بدون نیاز به سپرده‌گذاری یا معرفی ضامن، وام مورد نیاز خود را دریافت کنند.

بانک های عامل

بنا بر ابلاغیه بانک مرکزی، علاوه بر بانک مسکن، ۵ بانک دیگر نیز موظف به پرداخت وام ساخت مسکن هستند. این بانک‌ها عبارتند از:

طول مدت بازپرداخت

طول مدت بازپرداخت وام ساخت مسکن، یکی از مهم‌ترین عواملی است که متقاضیان این وام باید در نظر بگیرند. چرا که این مدت زمان بر میزان اقساط وام و کل مبلغی که باید بازپرداخت شود، تأثیر مستقیم دارد.

در حال حاضر، بانک‌های مختلف طرح‌های گوناگونی برای اعطای وام و تسهیلات ساخت مسکن در نظر می‌گیرند که از لحاظ تعداد اقساط، مدت زمان بازپرداخت و… شرایط متفاوتی دارند. بنابراین پیشنهاد می‌شود که متقاضیان قبل از اقدام به دریافت وام، طرح‌های مختلف را از بانک‌های مختلف جویا شوند و در نهایت، وامی را انتخاب کنند که شرایط مناسب‌تری برایشان دارد.

با وجود این، در خصوص طول مدت بازپرداخت وام مسکن این نکته کلی را در نظر داشته باشید که در میان طرح‌های مختلف وام مسکن که بانک‌ها ارائه می‌کنند، بیشترین بازه زمانی برای بازپرداخت این وام ۱۲ سال بوده است. به این معنا که متقاضیان این وام نهایتا تا پایان این بازه زمانی مهلت دارند تا اقساط وامشان را پرداخت کنند.

البته، برخی از بانک‌ها نیز طرح‌هایی با بازه زمانی کوتاه‌تر یا طولانی‌تر ارائه می‌دهند. برای مثال، برخی از بانک‌ها امکان بازپرداخت وام  را در بازه‌های زمانی ۷، ۹، ۱۵ یا ۲۰ ساله نیز فراهم می‌کنند.

در هنگام انتخاب طرح وام ، علاوه بر طول مدت بازپرداخت، باید سایر عواملی مانند نرخ سود وام، مبلغ وام و تعداد اقساط را نیز در نظر بگیرید.

کارن وام

مجموعه کارن ، وامهایی فوری به شما اعطا میکند که شاید نیاز به وام ساخت مسکن هم نداشته باشید .لطفا شرایط این وام را در صفحه اول سایت کاملا مطالعه فرمایید.

نتیجه‌گیری

وام ساخت مسکن یکی از راه‌های کمک به متقاضیان در ساخت مسکن و کاهش هزینه‌های ساخت آن است. اگر قصد دریافت این وام را دارید، لازم است شرایط و مدارک لازم برای دریافت آن را به دقت مطالعه کنید و پس از آن، برای ثبت نام اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما