لیست بانک های ایران

لیست بانک های ایران

در بسیاری از کشور ها بانک ها انواع مختلفی دارند. بانک ها معمولا شبیه به هم هستند اما در ساختار و لایه های کاری بعضا با هم تفاوت هایی دارند. در ایران بانک ها معمولا به دو دسته ی دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. بانک های دولتی و خصوصی خودشان در دسته های مختلفی هستند که هر کدام ساختار مشخصی دارند. معمولا پژوهشگران برای پروپوزال ها، مقاله های علمی و رساله دکتری خود از بانک ها به عنوان جامعه ی آماری استفاده می کنند تا پژوهش بهتری داشته باشند. در ادامه مقاله لیست بانک‌های ایران را برای شما خواهیم گفت .

ساز و کار بانک های دولتی چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست بانک های دولتی در مالکیت دولت هستند. مدیریت و اداره ی آن هم توسط مقام های دولتی است. از بانک دولتی به عنوان بانک مرکزی هم یاد می شود. مسوولیت اصلی این بانک نظارت بر سیاست های مالی، مهار تورم و اجرا کردن سیاست های پولی دولت است. بانک دولتی مسولیت نگهداری و حفاظت از ذخیره های ارزی و طلا، دادن تسهیلات به بانک های خصوصی و همینطور پرداخت وام ها به صنعت های مختلف را دارد. بانک دولتی وظیفه ی پرداخت حقوق کارمندان دولت را هم به عهده دارد. این بانک به خطر این که تحت نظر مستقیم دولت است از نظر امنیتی بسیار حفاظت شده و قوی است. نقش بانک دولتی در پایداری اقتصادی بسیار زیاد است و می تواند تورم را کنترل کند.

لیست بانک های دولتی

بانک های خصوصی چه ساز و کاری دارند؟

بانک های خصوصی در واقع به عنوان بانک هایی هستند که مالکیت شان به عهده ی سهام داران خصوصی است. این بانک ها مستقل از دولت هستند، البته ساز و کارشان به بانک های دولتی شبیه است اما عملکردشان مستقل از سیستم های دولتی است. بانک های خصوصی هم خدمات بانکی مختلفی به مشتریان خود ارائه می دهند. این بانک ها بیشترین درآمد خودشان را از راه فعالیت هایی مثل ارائه ی وام و تسهیلات، صادر کردن کارت های اعتباری مختلف و سپرده گذاری به دست می آورند. این بانک ها به دلیل این که مستقل از دولت هستند برای به دست آوردن سود بیشتر تسهیلات را بهره ی بیشتر ارائه می دهند. بانک های خصوصی به دلیل رقابت با بانک های دیگر و افزایش مشتری، انعطاف پذیر تر هستند و به راحتی خود را با تغییرات بازار تنظیم می کنند.

لیست بانک های خصوصی

تفاوت اصلی بانک های دولتی و خصوصی در چیست؟

بانک های دولتی و خصوصی در خیلی از موارد متفاوت و در بعضی از موارد مشابه هستند. اما لازم است به برخی از تفاوت های آن اشاره کنیم. بانک های دولتی در مالکیت دولت هستند و مدیر آن ها یک مقام دولتی است. اما بانک های خصوصی تحت مدیریت اشخاص حقیقی و یا شرکت های خصوصی هستند. بانک های دولتی تحت عنوان بانک های مرکزی فعالیت می کنند که مسولیت کنترل تورم و ارائه خدمات به شهروندان را به عهده دارند. اما بانک های خصوصی تحت عنوان بانک های تجاری و با سرمایه گذاری های مختلف انجام فعالیت می کنند و هدف شان کسب سود بیشتر و جذب مشتری است. هدف اصلی این دو بانک هم در همین دو مورد خلاصه می شود. بانک های دولتی تحت نظر مستقیم دولت هستند اما بانک های خصوصی مستقل از دولت فعالیت می کنند. خدمات بانک های خصوصی به دلیل افزایش سود معمولا منعطف تر با شرایط بازار است و تنوع زیادی دارند. از نظر امنیت، بانک های دولتی به خاطر نظارت مستقیم دولت امنیت بسیار بالایی دارند. البته بانک های خصوصی هم امنیت دارند اما در صورت وقوع سرقت مسوولیت به عهده شخص حقیقی است.

مطالب مرتبط : تفاوت وام و تسهیلات

موسسات مالی و اعتباری در کجای این تقسیم بندی هستند؟

بانک های دولتی و خصوصی، با تفاوت ها و شباهت ها هر دو در مطالب قبلی معرفی شدند. اما به غیر از این دو، موسسات مالی و اعتباری هم هستند که خدماتی مشابه بانک ها دارند. موسسات اعتباری نهاد های عمومی و اقتصادی هستند که خصوصی هستند. این موسسات برای تاسیس خود نیاز به مجوز بانک مرکزی دارند. حداقل سرمایه لازم برای تاسیس این موسسات پانزده هزار میلیارد تومان است. این موسسات معمولا در سه مرحله مجوز دریافت می کنند. متاسفانه موسسات غیر قانونی بدون مجوز هم مشغول به فعالیت هستند. موسسات مالی قانونی توسط اشخاص حقیقی اداره می شوند. این موسسات سپرده های بانکی را جذب کرده و خدمات و تسهیلات ارائه می دهند. لیست موسسات دارای مجوز:

یادآوری یک نکته در رابطه با پژوهش بانکی

در ابتدای مطلب گفته شد که پژوهشگران از بانک های دولتی و خصوصی به عنوان جامعه ی آماری خود استفاده می کنند. اما یک نکته ای در این رابطه وجود دارد؛ صحبت از صنعت بانکداری به صورت یک دست و یک شکل درست نیست و تعمیم پذیری یافته های پژوهشی را کاهش می دهد. در نتیجه از اعتبار پژوهش شما کاسته می شود. جامعه ی هدف آماری در بانک ها شامل سه بخش مدیران و معاون ها، مشتریان و کارشناسان است. هیچکدام از این بخش ها همزمان نباید مورد پژوهش قرار بگیرند.

سخن آخر

در این مطلب به معرفی بانک های دولتی و خصوصی اشاره شد. همینطور لیست تمام این بانک ها ارائه شد. بهترین مورد برای سخن پایانی این است که هر کدام از بانک های دولتی و خصوصی مزایا و ویژگی هایی دارند. انتخاب بانک برای گذاشتن سپرده به عهده ی مشتری است که با توجه به نیاز های خود انتخاب می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما